Argenta boekt mooie commerciële resultaten in eerste halfjaar 2022

2 September 2022

Argenta zet mooie commerciële resultaten neer in de 1ste jaarhelft van 2022, al zijn de financiële resultaten lager door de impact van de volatiliteit op de financiële markten.

In de 1ste helft van 2022 zet Argenta in alle productpijlers mooie commerciële resultaten neer:

  • Het uitstaande bedrag aan spaar- en zichtrekeningen groeit verder aan met 1,4 miljard euro, in België en Nederland samen, tot 40,7 miljard euro.
  • De hypotheekproductie in België en Nederland ligt met 4,2 miljard euro ruim boven budget.
  • De totale fondsen onder beheer zijn stabiel op een niveau van 57,4 miljard euro ondanks de terugval op de beurzen door de volatiele macro-economische omgeving. De bancaire en verzekeringsfondsen zetten een nettoproductie van bijna 900 miljoen euro neer.
  • Alle verzekeringstakken doen het goed, al wordt het verzekeringsresultaat negatief geïmpacteerd door de februaristorm Eunice.

Marc Lauwers, CEO: ‘De eerste helft van 2022 was commercieel uitstekend, ondanks de hevige onrust ingeleid door de oorlog in Oekraïne en de gevolgen daarvan op de financiële markten. De strategische diversificatie van onze inkomstenbronnen groeit verder, en de hypotheekmarkten bleven sterk. De  transitie van een lagerenteomgeving naar stijgende rentes heeft echter nog geen positief effect op het interimresultaat van de eerste jaarhelft, wat we vanaf de tweede jaarhelft wel degelijk verwachten. De solvabiliteit en de liquiditeitspositie van Argenta blijven zoals voorheen zeer robuust.’

Source: Argenta
Belgium - Search Alerts
Receive our alerts newsletter
Market preferences
Multiple reports with cicle diagram and text

About Exelerating

The Exelerating platform helps you to gain relevant insights into € 6,000+ billion of European institutional assets. We do this by tracking and analysing thousands of public sources of data.

Learn more