VGZ neemt afscheid van Karien van Gennip

12 januari 2022

Marjo Vissers benoemd als tijdelijk voorzitter Raad van Bestuur / CEO

Karien van Gennip is gisteren vanwege haar beëdiging tot minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid teruggetreden als voorzitter Raad van Bestuur / CEO van Coöperatie VGZ. Van Gennip startte op 1 november 2020 bij de coöperatie. Vanochtend heeft de Raad van Commissarissen van VGZ bekendgemaakt dat Marjo Vissers – Kuijpers, de huidige Chief Health Officer (CHO), is benoemd in de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur / CEO voor de duur van zes maanden. Haar benoeming is nog onder voorbehoud van toetsing door de toezichthouder. De RvC beraadt zich in die periode op de definitieve opvolging.

Trots op benoeming Karien van Gennip

Ron Icke, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC), geeft aan dat hij ‘met gevoel van trots maar ook met pijn in het hart’afscheid neemt van Karien van Gennip. “Karien is een bijzonder gewaardeerde, krachtige en voortvarende bestuurder en collega. Zij heeft in een relatief korte periode veel gerealiseerd binnen VGZ. In het werkveld van de zorg en gezondheid en in de samenwerking met vele partners. Wij vinden het erg jammer dat zij ons nu al verlaat. Maar we zijn tegelijkertijd trots dat ze gehoor heeft gegeven aan de oproep om de zware en verantwoordelijke functie van minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te gaan vervullen. Ook hier kan zij het verschil maken.”

Source: VGZ
Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer