CANDRIAM lanceert Sustainable Bond Impact Fund

21 januari 2022

Candriam, een wereldwijde multi-assetbeheerder die zich toelegt op duurzaam en verantwoord beleggen, kondigt de lancering aan van het Candriam Sustainable Bond Impact Fonds, een compartiment van de Luxemburgse BEVEK Candriam Sustainable1 . Die heeft ongeveer € 18 miljard aan beheerd vermogen. Het fonds combineert financiële rendement met een positieve maatschappelijke en ecologische impact. Het gebruikt elk van de SDG’s van de VN om te beleggen in de uitgifte van obligaties die projecten helpen ontwikkelen om de overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen of om sociale ongelijkheid terug te dringen.

Het fonds wordt actief beheerd, met verwijzing naar de index Iboxx Euro Aggregate (Total Return). Het maakt gebruik van een geavanceerde, interne screeningaanpak die een grondige beoordeling maakt van de ESG-kwaliteit van de emittent, en nagaat op welke manier de opbrengst van emissies onderliggende projecten zullen financieren die aansluiten bij de SDG’s van de VN. De financiering van duurzame schuld moet worden gekoppeld aan zowel de geloofwaardigheid van de emittent inzake ESG-beloftes als zijn solvabiliteitsprofiel.

Op basis van Candriams overtuiging en duurzame beleggingsbenadering zal het fonds worden beheerd aan de hand van zowel fundamentele als ESG-analyses door drie doorgewinterde obligatie-experts, Philippe Dehoux, Head of Global Bonds, Céline Deroux, Senior Fixed Income Strategist en Nicolas Forest, Global Head of Fixed Income, en twee senior ESG experten, Vincent Compiegne, Deputy Head of ESG Investments en Lucia Meloni, Lead ESG Governance Analyst. Daarnaast zullen ze ondersteund worden door een aanvullend team van analisten met expertise op het gebied van overheidsobligaties, high yield en investment grade.

Source: Candriam
Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer