Wim Henk Steenpoorte nieuw bestuurslid op voordracht van werkgever PostNL

24 februari 2022

Per 1 februari 2022 is Wim Henk Steenpoorte benoemd als nieuw bestuurslid bij Pensioenfonds PostNL. Wim Henk treedt toe in het bestuur op voordacht van de Centrale Ondernemingsraad (COR).

De pensioenwereld is zeker niet nieuw voor Wim Henk. Hij werkt al 35 jaar in de financiële dienstverlening. De laatste 5 jaar werkte hij bij een grote pensioenuitvoerder (Apg). Daar was hij verantwoordelijk voor de pensioenadministratie, de bestuursadvisering en de ICT.

Zijn laatste jaar bij Apg werkte hij aan de uitwerking van het pensioenakkoord en de overgang naar een nieuw pensioenstelsel. Die ervaring zal hem in zijn bestuurswerk bij Pensioenfonds PostNL zeker van pas komen.

Wim Henk: “PostNL heb ik de afgelopen maanden beter leren kennen. PostNL is een heel grote werkgever met een belangrijke maatschappelijke rol en de mensen van PostNL maken dat samen mogelijk.”

De aankomende jaren zijn voor Pensioenfonds PostNL belangrijk. Werkgever PostNL en vakbonden ontwikkelen een nieuwe pensioenregeling. Fonds en sociale partners staan daarbij voor veel complexe keuzes. Wim Henk Steenpoorte is trots dat hij een bijdrage kan leveren aan een blijvend goed pensioen voor alle deelnemers van het pensioenfonds.

Wim Henk woont in het midden van het land. Naast zijn werk voor het pensioenfonds zet hij zich in voor Slachtofferhulp Nederland, Natuurmonumenten en een aantal financiële instellingen. Hobby’s? Hij stapt regelmatig op de racefiets, loopt hard, wandelt en zwemt.

PostNL

PostNL is een OPF met eind Q3 2021 een belegd vermogen van € 10.621 miljoen waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer.

Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2020 19.147 actieve bijdragers en 32.164 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2021 een rendement van 0%.

Eind Q3 2021 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 117.1% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 115.5% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is Kempen CM en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door TKP.

Source: Pensioenfonds PostNL
Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer