Bas van Ooijen benoemd tot manager Vermogensbeheer

1 september 2022

Per 1 september wordt Bas van Ooijen manager Vermogensbeheer bij Pensioenfonds Horeca & Catering. Hij is de opvolger van Wouter Jan Naborn die besloten heeft het fonds te verlaten.

Bas van Ooijen (1980) is in 2011 bij Pensioenfonds Horeca & Catering gestart en momenteel werkzaam als Senior Investmentmanager. Hij heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van het beleid voor maatschappelijk verantwoord beleggen. Ook is hij lid van de kerngroep in de uitvoeringsorganisatie voor de voorbereidingen van het nieuwe pensioenstelsel.

Wouter Jan Naborn is in 2008 bij Pensioenfonds Horeca & Catering in dienst gekomen. Sinds 2011 is hij manager Vermogensbeheer bij het fonds. Het belegd vermogen van het fonds is in de afgelopen jaren sterk gegroeid naar € 15,6 miljard per 31-12-2021 met ten opzichte van de markt goede resultaten in termen van rendement en kosten.

Paul Braams, directeur Pensioenfonds Horeca & Catering: “Met Bas van Ooijen hebben we een manager Vermogensbeheer waarmee we vol vertrouwen verder kunnen bouwen aan de aanpak en de resultaten van de afgelopen jaren. Zijn ervaring, gecombineerd met zijn rol als kernteamlid binnen het fonds bij de voorbereidingen voor het nieuwe pensioenstelsel vormen een goede basis voor de komende jaren. Aan Wouter Jan Naborn wil ik dank uitspreken voor zijn bijdrage in ruim 14 jaar waarin hij een stevig en zeer professioneel team Vermogensbeheer heeft gebouwd en goede resultaten voor het fonds tot stand heeft gebracht.”

Horecabedrijf

Horecabedrijf is een BPFv met eind Q1 2022 een belegd vermogen van € 14.175 miljoen waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer.

Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2021 301.484 actieve bijdragers en 55.461 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q1 2022 een rendement van -9%.

Eind Q1 2022 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 115.1% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 124.0% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is non external en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door non external.

Source: Horecabedrijf
Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer