Syntrus Achmea koopt 38 woningen op eiland in Oosterhout voor BPL Pensioen

14 oktober 2022

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen 38 duurzame woningen gekocht in Oosterhout (Noord-Brabant). De eengezinswoningen worden gerealiseerd op het eiland De Zwaaikom ten westen van het stadscentrum. Vorig jaar kocht Syntrus Achmea voor BPL Pensioen al 29 woningen in deze wijk, die binnen enkele weken worden opgeleverd.

De 26 tussenwoningen en 12 hoekwoningen variëren in woonoppervlakte tussen de 117 en 133 m2 (gemiddeld 126 m2). De woningen worden duurzamer uitgevoerd dan wettelijk is voorgeschreven, onder meer door extra isolatie, triple beglazing en lage temperatuur verwarming. Dit zorgt voor lagere energielasten voor de bewoners en een reductie van de CO2-uitstoot. De GPR-score voor de woningen, die eind 2023 worden opgeleverd, is gemiddeld 7,5.

“Deze belegging zorgt voor een verdere vergroening van onze woningportefeuille’, zegt Mark Rosenberg, bestuurslid van BPL Pensioen. “Duurzame woningen voorzien in een duidelijke vraag van woningzoekenden, mede door de lagere energielasten, en behouden langer hun waarde. Dat draagt bij aan goede, betaalbare pensioenen voor de deelnemers in het pensioenfonds.”

De woningen in Oosterhout worden gebouwd door Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis BV conform haar Identis Woonconcept. Vorig jaar geleden sloot Syntrus Achmea met Roosdom Tijhuis ook overeenkomsten in Doetinchem en Ede namens klanten voor respectievelijk 30 en 28 nieuwe woningen.

BPL

BPL is een BPFv met eind Q2 2022 een belegd vermogen van € 21.218 miljoen waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer.

Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2021 117.427 actieve bijdragers en 73.486 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q2 2022 een rendement van -9%.

Eind Q2 2022 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 107.5% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 122.4% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is Achmea IM en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door TKP.

Source: Syntrus Achmea Real Estate and Finance
Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer