Van Lanschot Kempen Investment Banking kondigt leiderschapswissel aan

13 december 2022

Van Lanschot Kempen heeft vandaag bekendgemaakt dat Dick Boer en Dirk Saltzherr per 1 februari 2023 benoemd zullen worden als co-heads van Van Lanschot Kempen Investment Banking. Zij volgen Jeroen Berns op, die heeft besloten zijn functie neer te leggen. De uitstekende huidige staat waarin de Investment Bank verkeert en het feit dat er een sterk team en opvolging klaarstaat, maken dit voor hem een natuurlijk moment voor deze stap.

Jeroen Berns werkt sinds 2009 bij Van Lanschot Kempen en heeft diverse leidende functies vervuld in equity capital markets en corporate finance. In 2020 werd hij hoofd van het Investment Banking-team. Sindsdien is het team betrokken geweest bij meer dan honderd transacties in Europa voor klanten in de sectoren infrastructuur, life sciences, vastgoed en technologie.

Dick Boer werkt bijna 21 jaar voor het bedrijf. Hij begon zijn carrière in 2002 en vervulde sindsdien diverse functies in corporate finance en vastgoed. Hij is op dit moment co-head van het Corporate Finance-team.

Dirk Saltzherr is managing director Strategic Development, Operations en Change in het Investment Banking-team. Hij heeft meer dan 16 jaar ervaring binnen Van Lanschot Kempen en was in die periode actief in Europees vastgoed en corporate finance.

Richard Bruens, lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen en verantwoordelijk voor Client Management & Origination: ‘Onder leiding van Jeroen heeft onze Investment Bank zijn positie en track record in Europa verder versterkt in de sectoren waarin we gespecialiseerd zijn. Hij heeft een team gebouwd dat goed is toegerust om onze klanten te bedienen met expertise, persoonlijke connecties en een netwerk van internationale investeerders. We gaan Jeroen missen en wensen hem alle goeds voor de toekomst.’

‘We zijn blij dat we met Dick en Dirk twee sterke opvolgers in huis hebben. Beiden met vele jaren ervaring binnen ons bedrijf en hun talenten en persoonlijkheden vullen elkaar aan. Met hen aan het roer staat Van Lanschot Kempen Investment Banking er goed voor om ook in de toekomst succesvol te blijven.’

Jeroen Berns: ‘Ik ga Van Lanschot Kempen zeker missen. Tegelijkertijd ben ik blij dat ik mijn functie kan overdragen aan twee getalenteerde collega’s waar ik al jarenlang mee samenwerk. Dick en Dirk vormen samen een krachtige combinatie met uitstekende leiderschaps- en commerciële vaardigheden waarmee zij de Investment Bank verder kunnen ontwikkelen. Ik kijk met trots en warme herinneringen terug op mijn tijd bij Van Lanschot Kempen. Daarvoor wil ik mijn team en onze gewaardeerde klanten bedanken.’

In de komende periode werken Jeroen Berns, Dick Boer en Dirk Saltzherr samen aan een goede overdracht. De benoemingen zijn onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank.

Source: Kempen CM
Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer