Syntrus Achmea verhuurt 2.800 m² in ‘beste binnensteden’

12 januari 2023

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft in het laatste kwartaal van 2022 in totaal 2.800 m2 verhuurd namens het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF). De huurders zijn TK Maxx (Oudegracht, Utrecht), Fjällräven (Leidsestraat, Amsterdam), Score (Lijnbaan, Rotterdam), HFC (Korte Lijnbaan, Rotterdam) en Gabor (Grote Houtstraat, Haarlem).

Aan de Oudegracht in Utrecht is daarbij de winkelunit van TK Maxx (1.700 m2 BVO) volledig gerenoveerd en verduurzaamd. De strategie van het Achmea Dutch Retail Property Fund is gericht op de beste binnensteden en dominante wijkcentra. Het aantrekken van sterke (internationale) retailers past bij het profiel van het ADRPF en onderstreept deze strategie. Door deze verhuringen stijgt de bezettingsgraad van het ADRPF naar 98,4%.

“Wij zien ondanks de economische tegenwind de retailmarkt in de beste binnensteden aantrekken. De recente verhuringen onderstrepen deze trend“, zegt fondsmanager Peter Koppers.

Het Achmea Dutch Retail Property Fund is in 2022 fors gegroeid en kent nu een omvang van ruim 900 miljoen verspreid over 90 objecten. Het Fonds streeft naar langjarige outperformance ten opzichte van de MSCI-winkelbenchmark. In de GRESB-benchmark behaalde het Fonds in 2022 de maximale rating van 5 sterren.

Source: Syntrus Achmea Real Estate and Finance
Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer