Pensioenfonds Croda denkt voor uitvoering pensioenregeling aan eigen kring bij APF

28 februari 2023

Pensioenfonds Croda heeft de deelnemers van het fonds in de februari nieuwsbrief laten weten voornemens te zijn de uitvoering van de basispensioenregeling in een eigen kring bij een APF onder te brengen. De beschikbare premieregeling zal bij een premiepensioeninstelling (PPI) ondergebracht worden. Op zeer korte termijn zal het pensioenfonds de deelnemers informeren over de toekomstige uitvoerder van de pensioenregeling.

Croda

Croda is een OPF met eind Q3 2022 een belegd vermogen van € 195 miljoen waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer.

Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2021 336 actieve bijdragers en 170 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2022 een rendement van -5%.

Eind Q3 2022 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 133.3% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 121.6% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is BNP Paribas en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door Dion Pensioen Services.

Source: Croda
Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer