Ahold Delhaize Pensioen stelt Achmea IM aan voor impactbeleggen

Ahold Delhaize Pensioen heeft Achmea Investment Management geselecteerd als partner voor impactbeleggen. Achmea IM gaat Ahold Delhaize Pensioen strategisch adviseren over de integratie van impactdoelstellingen binnen de beleggingsportefeuille. Daarnaast zal Achmea IM beleggingsfondsen selecteren en monitoren die aansluiten bij de impactthema’s klimaat en voeding van het pensioenfonds. Het impactmandaat van Ahold Delhaize Pensioen heeft een omvang van € 300 miljoen.

Voor de uitvoering werkt Achmea IM samen met Phenix Capital Group’s Impact Solutions, een gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van impactbeleggen voor institutionele beleggers. Dit sluit aan bij de strategie van Achmea IM om door middel van samenwerking met andere partijen versnelling aan te brengen op het gebied van impactbeleggen.

Eric Huizing, Uitvoerend Bestuurder Vermogensbeheer bij Ahold Delhaize Pensioen: “Impactbeleggen is nieuw voor ons pensioenfonds. Samen met Achmea IM gaan we dit jaar al beginnen met het maken van impact op de voor ons en onze deelnemers belangrijke thema’s klimaat en voeding. Communicatie over de behaalde resultaten met onze deelnemers en de werkgever speelt hierbij een belangrijke rol.”

Maureen Schlejen, directievoorzitter Achmea IM, is verheugd: “Impactbeleggen wordt steeds belangrijker voor institutionele beleggers. Bij Achmea IM willen we onze klanten verder brengen met impact, en daarmee maatschappelijk rendement naast financieel rendement realiseren. Dat Ahold Delhaize Pensioen ons nu heeft aangesteld voor hun impactmandaat sluit perfect aan bij onze ambities en onze overtuiging om door samenwerking impact te vergroten.”

AHOLD

AHOLD is een OPF met eind Q2 2024 een belegd vermogen van € 5.655 miljoen waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer.

Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2023 41.220 actieve bijdragers en 13.390 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q2 2024 een rendement van -1%.

Eind Q2 2024 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 127.1% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 119.6% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is Achmea IM en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door Achmea Pensioenservices.

Source

Receive our alerts newsletter

Related Alerts

Grow your Institutional Business

Don’t hesitate to contact us if you have any questions.

Herengracht 162
1016 BP Amsterdam
The Netherlands

Email: info@exelerating.com
KvK: 65727746
Btw: NL856234011B01

Privacy Statement

Exelerating

Top