Vacature - Intern Analyst

Functie eisen

  • WO, in de richting van bedrijfseconomie, bedrijfskunde, wiskunde of econometrie
  • Eind bachelor of begin master
  • Affiniteit met data en beleggen
  • Beheersing van SQL is een pre
  • Analytisch denkvermogen
  • Beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal

Wat bieden wij?

  • Unieke mogelijkheid om de institutionele sector te leren kennen en begrijpen
  • Mogelijkheid om je te ontwikkelen in data-analytics
  • 5 dagen per week
  • 4 tot 6 maanden stage
  • 25 vakantiedagen (op fulltime basis)
  • Flexibel invullen werklocatie
  • Startdatum in overleg en vanaf november 2024.

Activiteiten

  • Data collecting
  • Data processing
  • Nieuws
  • Analyses voor gebruikers maken

Wat is onze uitdaging?

Marktintelligentie leveren aan de grootste investment managers in Europa

Onze uitdaging is om inzicht te krijgen in € 9,500+ miljard aan Europees institutioneel belegd vermogen. Wij willen weten in welke beleggingscategorieën  dit is belegd en welke investment managers hierbij betrokken zijn. Om dit te kunnen doen, verzamelen en analyseren wij openbare data over de Europese institutionele markt en zetten deze met zelf ontwikkelde software om in analyses. Dit doen wij door dagelijks duizenden websites en documenten te scrapen.

Vervolgens bekijken en analyseren wij de beleggingsportefeuilles van institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Wij onderzoeken in welke beleggingscategorieën zij beleggen, hoeveel zij hierin beleggen en welke investment managers deze assets beheren. Deze informatie stellen wij via het Exelerating platform beschikbaar aan onze gebruikers. 

Exelerating wordt gebruikt door de grootste investment managers en consultants in Europa. Onze klanten maken dagelijks gebruik van het Exelerating platform om zo op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de institutionele markt.

Functieomschrijving

Als Intern Analyst ben je vanaf het begin tot het einde bij het dataproces nauw betrokken. De nadruk van je werkzaamheden liggen op het verzamelen van (kwalitatieve en kwantitatieve) data en het verwerken van deze data.

Daarnaast ondersteun je onze gebruikers bij het maken van analyses over de institutionele markt. Zo willen zij bijvoorbeeld weten wie er in een bepaalde beleggingscategorie investeert, hoeveel er is belegd, en wat de beleggingsperformance is geweest.

Tijdens deze werkzaamheden verwachten wij dat je continu met een kritisch oog naar ons platform kijkt om deze te optimaliseren.

Wat bieden wij?

Samenwerken met de grootste investment managers van Europa

Op ons expertisegebied zijn wij marktleider in Nederland. Wij werken samen met meer dan zestig van de grootste investment managers en consultants actief in de Europese institutionele sector. Onze klanten zitten niet alleen in Nederland, maar ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië en Zwitserland. Wij bieden jou een unieke mogelijkheid om de institutionele wereld te leren kennen en begrijpen.

Je leert alle ins en outs van de Europese institutionele markt (€ 9.500+ miljard). Wij leren je alles wat je moet weten over hoe Europese institutionele beleggers investeren en hoe zij onderling verbonden zijn. Aan het einde van je stage weet je precies wat investment managers en institutionele beleggers zijn en hoe zij opereren.

Sollicitatieprocedure

Als je interesse hebt om bij ons te werken, stuur dan je motivatiebrief en cv naar info@exelerating.com. Na ontvangst van je sollicitatie zullen we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek, dat kan plaatsvinden bij ons op kantoor aan de Herengracht 162 in Amsterdam. Dit gesprek geeft ons de kans om je beter te leren kennen en jouw vaardigheden en ervaring te bespreken.

Na het eerste gesprek nodigen we je graag uit voor een tweede gesprek, waarin we dieper ingaan op je achtergrond en hoe jij past binnen ons team. Als alles goed verloopt, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om je te feliciteren en te bespreken wanneer je kunt beginnen.

Grow your Institutional Business

Don’t hesitate to contact us if you have any questions.

Herengracht 162
1016 BP Amsterdam
The Netherlands

Email: info@exelerating.com
KvK: 65727746
Btw: NL856234011B01

Privacy Statement

Exelerating

Top