Pensioenfondsen Reisbranche, Architectenbureaus, Meubel & Tandtechniek opzoek naar nieuwe pensioenuitvoerder

10 november 2016

Vorige week donderdag liet pensioenuitvoerder Syntrus Achmea weten te stoppen met de dienstverlening voor bedrijfstakpensioenfondsen per 1 januari 2019 en bouwt deze dienstverlening gefaseerd af. Twee van deze bedrijfstakpensioenfondsen, namelijk StiPP en BPFL, lieten al weten in een vergevorderd stadium te zijn met de overgang naar een nieuwe uitvoerder. Vier andere fondsen laten weten inmiddels ook opzoek te zijn naar een nieuwe uitvoerder.

  1. Het Pensioenfonds voor de Reisbranche maakte afgelopen vrijdag op haar website bekend dat Syntrus Achmea de uitvoeringsovereenkomst per 1 januari 2018 heeft opgezegd. Dat betekent dat het fonds opzoek moet naar een nieuwe uitvoeringsorganisatie. “De komende periode nemen we de tijd om de mogelijkheden bij verschillende partijen te onderzoeken en te kijken welke het beste aansluit bij de wensen van (de deelnemers van) Reiswerk Pensioenen”, aldus het fonds.
  1. Pensioenfonds Architectenbureaus liet op haar website weten een contract met Syntrus Achmea te hebben tot 1 januari 2018 en was reeds opzoek naar een andere uitvoerder. Architectenbureaus: “Pensioenfonds voor de Architectenbureaus startte vorige maand (19 oktober 2016) al een selectietraject voor de uitbesteding van de pensioenuitvoering vanaf 1 januari 2018. Dat proces was dus al in gang en verandert hiermee niet”.
  1. Pensioenfonds Meubel maakte ook afgelopen vrijdag op haar website bekend van pensioenuitvoerder te moeten wisselen: “Tot uiterlijk 2019 kan Pensioenfonds Meubel gewoon gebruik blijven maken van de dienstverlening van Syntrus Achmea. Daarna zal dus een andere organisatie moeten zorgdragen voor de uitvoering van onze pensioenregeling.” Het fonds is inmiddels gestart met het in kaart brengen van mogelijke alternatieve partijen.
  1. Afgelopen dinsdag liet ook Pensioenfonds Tandtechniek op haar website weten opzoek te zijn naar een nieuwe uitvoerder als gevolg van het bericht van Syntrus Achmea: “Wij zijn inmiddels dan ook actief aan de slag met een selectietraject voor een nieuwe uitvoerder.”

Bronnen:

https://www.reiswerk-pensioenen.nl/Werknemers/Nieuws/Default.aspx

https://www.architectenpensioen.nl/Werknemers/Nieuws/Default.aspx

https://www.meubelpensioen.nl/nieuws/

https://www.pensioentandtechniek.nl/Werknemers/Nieuws/Items/Pensioenfonds-Tandtechniek-stopt-bij-pensioenuitvoerder-Syntrus-Achmea.aspx

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer