AFM-bestuurder Femke de Vries vertrekt

Tony Tiller

14 september 2017

Per 1 januari 2018 zal AFM-bestuurder Femke de Vries vertrekken bij de toezichthouder om senior partner te worden bij &samhoud consultancy. Mevrouw de Vries was de laatste 15 jaar actief in het financieel toezicht. Zij zal als bijzonder hoogleraar toezicht verbonden blijven aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten, Merel van Vroonhoven, betreurt het vertrek van de Vries. “Ik heb Femke de afgelopen jaren leren kennen als een zeer gedreven en collegiale bestuurder. Zij heeft met haar vakkundigheid en passie voor het toezichtvak, gecombineerd met haar focus op kwaliteit, de vernieuwing van het AFM-toezicht versneld”.

Ook Paul Rosenmoller, voorzitter van de raad van toezicht, ziet het vertrek van mevrouw de Vries met spijt tegemoet. “Zij heeft zich bij de AFM vol overgave ingezet op belangrijke toezichtdossiers. Met oog voor kwetsbare groepen klanten, vertaald naar daadkracht en doorzettingsvermogen in het toezicht op de financiële instellingen, heeft zij onmiskenbaar een bijdrage geleverd aan eerlijke en transparante financiële dienstverlening in Nederland”.

Voor de openstaande vacature wordt een wervingsproces opgestart. De raad van toezicht zal na selectie de kandidaat voordragen aan de minister van Financiën.

Bron: website toezichthouder

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer