Pensioenfonds Unisys Nederland sluit zich aan bij De Nationale APF

Maud Martens

21 september 2017

Vanaf 1 januari 2018 zal De Nationale APF de administratie en vermogensbeheer verzorgen voor stichting pensioenfonds Unisys Nederland (SPUN). Met deze nieuwe aanwinst voegen circa 2.700 deelnemers zich toe bij het APF. Deze deelnemers zijn goed voor een beheerd vermogen van 485 miljoen. De uitvoering van de regeling zal geschieden in eigen kring.

SPUN zal het derde pensioenfonds zijn dat zich aansluit bij De Nationale. Eerder besloten AZL en McCain dit te doen. Door de overdracht van SPUN neemt het totale beheerd vermogen van De Nationale APF toe tot ongeveer 750 miljoen.

SPUN, wat sinds 1 juli 2017 geldt als een gesloten fonds, was al vanaf 2016 voornemens zich aan te sluiten bij een APF. Uiteindelijk is in april 2017 tijdens de bestuursvergadering besloten de reeds opgebouwde rechten over te dragen aan een APF en het fonds vervolgens te liquideren. Wim Brandse, voorzitter van het fonds: ““Na een gedegen onderzoek in de afgelopen twee jaar en vele goede gesprekken, hebben wij ervoor gekozen om aan te sluiten bij De Nationale APF. Uit het selectieproces bleek dat de propositie van De Nationale het beste aansluit bij de belangen van onze deelnemers. Met alle vertrouwen dragen wij de pensioenen van SPUN over naar De Nationale APF.”

De heer Arnout Korteweg, uitvoerend bestuurder van De Nationale APF, is verheugd met de nieuwe samenwerking. “Graag verwelkomen wij de deelnemers van Stichting Pensioenfonds Unisys Nederland. Wij zijn zeer verheugd dat het bestuur van SPUN gekozen heeft voor De Nationale APF na een uitgebreid selectieproces. De pensioenen van de deelnemers van SPUN zijn in goede handen bij ons APF!”

Klik hier voor de factsheet.

Unisys Nederland is een OPF met eind Q1 2017 een belegd vermogen van € 485M waarvan 0% herverzekerd en 1% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2015 284 actieve bijdragers en 1279 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2015 €504 per deelnemer en de totale beleggingskosten 36bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q1 2017 een rendement van 0%. Eind Q1 2017 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 105% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 113% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is MN en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door Syntrus Achmea.

Bron: website De Nationale APF 

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer