SPSCA en BlackRock werken samen aan semi-actief ESG-aandelenfonds

SPSCA

29 januari 2018

Stichting Pensioenfonds SCA (SPSCA) is, mede op initiatief van haar deelnemers, ruim een jaar geleden begonnen met het formuleren van wensen en eisen rondom implementatie van ESG in haar beleggingsportefeuille. Zo bericht het pensioenfonds op haar website. Een belangrijke stap is gezet bij de bestaande BlackRock semi-actief Europese aandelenstrategie, welke per 1 januari nu ook rekening houdt met ESG-factoren.

Het fonds bericht dat zij en BlackRock het afgelopen jaar samen intensief hebben overlegd om te kijken hoe BlackRock in haar dienstverlening (nog) beter tegemoet kan komen aan de wensen van SPSCA inzake screening op ESG. De basis voor deze ESG-screening zijn de 10 principles van de UN Global Compact gebaseerd op mensenrechten, arbeid, milieu en anti-corruptie.

Matthijs van Gool, directeur SPSCA: “Wij zijn trots dat we samen met onze vermogensbeheerder BlackRock ervoor gezorgd hebben dat onze investeringen voldoen aan de UN Global Compact principles. Wij zien dat de 10 UN principles breed in de markt worden gedragen, wat voor ons een minimale vereiste is om mee verder te gaan. Wij zullen als pensioenfonds doorgaan met verdere implementatie van onze ESG-doelstellingen, waarbij we ook kijken naar andere ‘asset classes.”

Donné Hendrick, Director bij BlackRock: “wij zijn verheugd dat we naast een Index ESG-aandelen range nu ook een semi actieve aandelen strategieën kunnen aanbieden met een ESG-screening. Dit laat wederom zien dat BlackRock het onderwerp ESG serieus neemt en daar samen met cliënten serieuze stappen in wil en kan zetten.”

SCA is een OPF met eind Q3 2017 een belegd vermogen van € 456M waarvan 0% herverzekerd en 7% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2016 1388 actieve bijdragers en 627 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2016 €506 per deelnemer en de totale beleggingskosten 50bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2017 een rendement van 2%. Eind Q3 2017 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 101% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 117% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is MN en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door AZL.

Bron: persbericht website, 29 januari 2018

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer