PWC: Collectiviteit is nodig voor optimaal pensioen

9 oktober 2018

PWC publiceert op haar website:

Ook in een nieuw pensioenstelsel moeten deelnemers de voordelen van collectiviteit kunnen benutten. Volgens de PwC’ers Lilian van Duijnhoven en Patrick Heisen moeten de deelnemers worden overtuigd van die voordelen. Samen met Mieke van Veldhuizen (FNV) en André van den Berg (pensioenbestuurder) schreven zij hierover het volgende opiniestuk.

Nu de discussies over ons pensioenstelsel de eindfase ingaan, is het zaak dat we het overzicht bewaren en een paar belangrijke vragen beantwoorden. Wat willen we proberen op te lossen? Waar moet het bij een pensioendiscussie in essentie om gaan?

Eén uitgangspunt moet daarbij voorop staan: het pensioen dient op een zo efficiënt mogelijke manier bij te dragen aan een optimale vermogensvorming voor de oude dag. Het stelsel moet mogelijke belemmeringen opruimen die deze economische optimalisatie in de weg staan en de deelnemers in staat stellen om de voordelen van collectiviteit te benutten.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Nederland - Zoek Alerts
Ontvang onze alerts nieuwsbrief
Market preferences
Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer