PMT betrekt deelnemers bij samenstelling aandelenportefeuille

PMT

3 december 2018

PMT publiceert op haar website:

“PMT heeft, na een uitgebreid voorbereidingstraject van twee jaar, eigen uitgangspunten voor de samenstelling van de aandelenportefeuille in ontwikkelde landen opgesteld. Meningen van deelnemers worden meegewogen en potentiële bedrijven worden getoetst aan financiële en principiële (ESG) criteria. Hierdoor heeft PMT een eigen passende aandelenportefeuille samengesteld die onveranderd voldoet aan PMT’s rendementseisen. Eén van de gevolgen van het toepassen van de eigen uitgangspunten is dat PMT niet meer gaat beleggen in de sectoren tabak, bont, wapen- en porno-industrie.

PMT wilde niet langer gebruik maken van de standaard “benchmark”, die veel beleggers volgen en door een externe partij is opgesteld. Zo’n benchmark is vaak een ‘black box’, je krijgt allerlei bedrijven in de beleggingsportefeuille, zonder dat je daar zelf een expliciete keuze voor hebt gemaakt. PMT wil deze keuze bewust maken en is gaan onderzoeken of een eigen passende aandelenportefeuille mogelijk is. In nauwe samenwerking met MN is gekeken naar mogelijkheden die passen bij het fonds en dat heeft uiteindelijk geleid tot een geheel nieuwe aandelenstrategie van PMT die ook goed uitlegbaar is. Hierbij waren ook MSCI, BlackRock en JPMorgan betrokken. De resulterende benchmark wordt onveranderd passief beheerd tegen lage kosten.

Vanaf nu heeft PMT alleen nog maar aandelen van solide ondernemingen die goed presteren, verantwoord ondernemen én aanspreekbaar zijn op hun doen en laten. Deze ondernemingen, zitten ook nog in sectoren die passen bij de achterban van PMT.”

Fondsprofiel Metaal en Techniek:

Metaal en Techniek is een BPFv met eind Q2 2018 een belegd vermogen van € 73017 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2017 395104 actieve bijdragers en 219251 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2017 €79 per deelnemer en de totale beleggingskosten 48bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q2 2018 een rendement van 2%.Eind Q2 2018 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 102% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 120% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is MN en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door MN.

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer