Pensioenfonds Zoetwaren gaat in hoger beroep

Verklaring

26 september 2019

Zoetwarenindustrie publiceert op haar website:

“Pensioenfonds Zoetwaren was kort geleden in het nieuws. Wij hadden namelijk een rechtszaak aangespannen tegen een producent van pannenkoeken en poffertjes. Volgens ons valt het fabrieksmatig produceren van pannenkoeken en poffertjes onder de werkingssfeer van Pensioenfonds Zoetwaren en zouden de werknemers (verplicht) pensioen moeten opbouwen bij ons. De kantonrechter dacht daar anders over en gaf de producent van pannenkoeken en poffertjes gelijk. Volgens de kantonrechter hebben de werknemers van de producent dus geen recht op pensioen bij Pensioenfonds Zoetwaren. Pensioenfonds Zoetwaren kan zich niet verenigen met deze uitspraak. Er zijn veel argumenten waarom deze producent wel onder de werkingssfeer van Pensioenfonds Zoetwaren zou moeten vallen en de werknemers dus wel recht hebben op pensioen bij ons fonds. Om definitief zekerheid te krijgen in deze zaak heeft het bestuur van Pensioenfonds Zoetwaren besloten tegen de uitspraak in beroep te gaan bij het gerechtshof.”

Fondsprofiel Zoetwarenindustrie:

Zoetwarenindustrie is een BPFv met eind Q2 2019 een belegd vermogen van € 2,789 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2018 9,596 actieve bijdragers en 10,849 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q2 2019 een rendement van 4%. Eind Q2 2019 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 110.5% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 118.9% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is NN en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door TKP

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer