Triodos IM stopt samenwerking met Delta Lloyd AM en Triodos MeesPierson

Triodos IM

21 maart 2017

Triodos Investment Management (Triodos IM), de vermogensbeheer tak van Triodos Bank, wil haar activiteiten op het gebied van duurzaam beleggen in beursgenoteerde bedrijven (SRI) verder versterken door de duurzame en financiële analyse in het beleggingsproces in huis te halen. Triodos Bank: “Triodos zal dat doen door de asset management activiteiten voor haar SRI-propositie in huis te halen. Daarnaast zullen de engagement activiteiten met beursgenoteerde bedrijven verder worden geïntensiveerd met als doel het maximaliseren van positieve verandering.” Dit geldt zowel voor de vier Triodos SRI-fondsen als voor het discretionair vermogensbeheer van Triodos Private Banking Nederland.

Gevolg van bovenstaande is dat de uitbestede asset management activiteiten gestopt zullen worden: “Het uitbesteden van de asset management activiteiten bij Delta Lloyd Asset Management en Triodos MeesPierson zullen in 2018 gefaseerd beëindigd worden. Deze ontwikkeling is niet van toepassing op de Triodos Bank Private Banking diensten in België.”

Triodos MeesPierson, de joint venture tussen Triodos Bank Private Banking en ABN AMRO MeesPierson, zal per 1 januari 2018 overgaan in beide moederbedrijven, onder voorbehoud van goedkeuringen van de toezichthouder. Albert van Zadelhoff, algemeen directeur Triodos Bank Private Banking: “Gezien de sterke ontwikkeling van de sector, zijn zowel ABN AMRO MeesPierson als Triodos Bank Private Banking van mening dat de tijd nu rijp is om hun opgedane ervaring met duurzaam beleggen verder uit te bouwen binnen de eigen organisatie.”

De SRI asset management activiteiten, waar Delta Lloyd Asset Management (DLAM) een belangrijke rol in speelt, worden ook in huis gehaald. Marilou van Golstein Brouwers, bestuursvoorzitter van Triodos IM: “Al sinds de jaren 90 heeft Triodos Investment Management een belangrijke bijdrage geleverd aan het algemeen geaccepteerd worden van SRI in de beleggingsindustrie. Gezien de huidige omvang van onze SRI fondsen en discretionair vermogensbeheer voor Triodos’ Private Banking klanten, zijn we nu goed gepositioneerd om deze stap te nemen en onze koplopersrol verder uit te bouwen.” Zowel DLAM als Triodos IM vertrouwen op een solide, langlopende relatie van de bedrijven bij de implementatie van deze stap: “De bestaande en goede samenwerking vormt een sterke basis voor de aankomende transitieperiode”, aldus Golstein Brouwers en Jacco Maters, algemeen directeur van DLAM.

Tot slot laat Triodos IM weten dat zij haar SRI asset management team verder wil gaan versterken door het aantrekken van ervaren asset managers met bewezen kwaliteiten op dit vlak. Zo heeft zij William de Vries, voormalig hoofd core fixed income bij KCM, per 1 januari 2017 aangenomen en heeft zij Hans Stegeman, voormalig hoofdeconoom Nederland bij Rabobank, per 1 februari 2017 aangenomen.

Bron: https://www.triodos.nl/downloads/over-triodos-bank/persberichten/verdere-integratie-sri.pdf

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer