SPRH gunt a.s.r. een vermogensbeheer mandaat van €100 miljoen

SPRH

13 april 2017

Stichting Pensioenfonds voor Roeiers in het Rotterdamse havengebied (SPRH), het beroepspensioenfonds van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE), heeft a.s.r. een vermogensbeheer mandaat gegund van €100 miljoen. Volgens a.s.r. bestaat het mandaat voor 65% uit vastrentende waarden (staats- en bedrijfsobligaties en rente overlay) en voor 35% uit zakelijke waarden (met name aandelen).

Ralph van den Boogaard, voorzitter SPRH: ‘Wij hebben dit mandaat aan a.s.r. Vermogensbeheer gegund omdat zij een mooi track record heeft opgebouwd op het gebied van vermogensbeheer. Er is veel kennis en ervaring in huis en a.s.r. kan ons maatwerk bieden, afgestemd op de verplichtingen van ons pensioenfonds. Bovendien heeft a.s.r. een deel van haar roots in Rotterdam liggen. Die gemeenschappelijke handen-uit-de-mouwen-mentaliteit spreekt ons uiteraard bijzonder aan.’

Jack Julicher, directeur beleggingen bij a.s.r.: ‘Ik ben blij dat het Pensioenfonds voor Roeiers heeft gekozen voor a.s.r. Vermogensbeheer in deze concurrerende markt. Dit is voor ons een mooie bevestiging dat onze integrale aanpak met oog voor maatwerk en duurzaamheid, gewaardeerd wordt.’

a.s.r. over SPRH: “SPRH is in 1933 opgericht onder de naam Stichting Pensioenfonds Opkomst RVE. Het pensioenfonds heeft momenteel 680 deelnemers, die allen werkzaam zijn of werkzaam zijn geweest in de Rotterdamse haven. De dienstverlening van roeiers bestaat uit het vast- en losmaken van zeeschepen, het vervoer van loodsen en andere werkzaamheden voor de zeescheepvaart.”

Roeiers in het Rotterdamse havengebied is een BPF met eind Q4 2016 een belegd vermogen van € 294M waarvan 55% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q4 2016 een rendement van -1%. Eind Q4 2016 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 106% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 108% bedroeg.

Bron: https://asrvermogensbeheer.nl/nl-nl/nieuws/persbericht-de-roeiers

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer