Pensioenfonds Will Niemeijer sluit principeakkoord met BAT Niemeyer om relatie te beëindigen

3 augustus 2022

Pensioenfonds Will Niemeijer publiceert: “Ons fonds is al enige tijd in gesprek met BAT Niemeyer om afspraken te maken over het beëindigen van onze relatie. In een vorig bericht las u dat die gesprekken nog niets hadden opgeleverd. Wij zijn blij dat we nu wél goed nieuws hebben: we hebben een principeakkoord bereikt met uw (oud-)werkgever!

BAT Niemeyer stopt in Groningen. Dat betekent automatisch dat ook de uitvoeringsovereenkomst tussen BAT Niemeyer en ons fonds stopt. In de uitvoeringsovereenkomst staan alle afspraken die wij met de werkgever hebben gemaakt.

De gesprekken tussen BAT Niemeyer en ons fonds gingen vooral over de voorwaarden waaronder we onze relatie zouden beëindigen. De financiële afhandeling speelde hierbij natuurlijk een belangrijke rol. Beide partijen zochten in goede samenwerking naar de beste oplossing. En dat is nu dus gelukt, er is een principeakkoord. De rest van het jaar gebruiken we om dit akkoord verder uit te werken.”


Will Niemeijer

Will Niemeijer is een OPF met eind Q1 2022 een belegd vermogen van € 264 miljoen waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer.

Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2021 152 actieve bijdragers en 683 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q1 2022 een rendement van -7%.

Eind Q1 2022 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 127.8% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 112.6% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is NN IP en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door AZL.

Source: OPF Will Niemeijer
Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer