Pensioenfonds Brocacef kiest NN IP als beheerder van verplichtingen

Robin Buijs

29 augustus 2017

Stichting pensioenfonds Brocacef heeft gekozen voor NN IP als beheerder van haar pensioenverplichtingen. Het beheer betreft een LDI-mandaat van rond de €130 miljoen, die wordt belegd in de Duration Matching Range fondsen van NN IP. Deze fondsen kenmerken zich door veilige renteafdekking zonder verplichting tot bijstorting, aldus de heer Johan Eeken, voorzitter van pensioenfonds Brocacef. “Via de Duration Matching Range fondsen van NN IP kunnen wij onze verplichtingen op een voorspelbare manier afdekken en flexibel inspelen op wijzigingen”.

NN IP is zeer te spreken over de nieuwe samenwerking. “Wij zijn er trots op dat Stichting Pensioenfonds Brocacef ervoor heeft gekozen om het LDI beheer aan NN IP uit te besteden”, volgens de heer Bart Oldenkamp, hoofd Integrated Client Solutions, “De keuze van Stichting Pensioenfonds Brocacef voor NN IP onderstreept het vertrouwen in en de kracht van onze aanpak”.

Klik hier voor de factsheet van het fonds.

Brocacef is een OPF met eind Q1 2017 een belegd vermogen van € 264M waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2016 630 actieve bijdragers en 1196 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2016 €370 per deelnemer en de totale beleggingskosten 38bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q1 2017 een rendement van 1%. Eind Q1 2017 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 103% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 120% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is non-external en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door non-external.

Bron: nieuwsbericht NN, 29 augustus 2017

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer