RiskCo neemt pensioenadministratie OPF VNU over van Aon Hewitt

RiskCo

29 januari 2018

RiskCo Administrations heeft de pensioenadministratie van Pensioenfonds VNU overgenomen van Aon Hewitt. Zo bericht het pensioenfonds middels haar maandelijkse nieuwsbrief.

RiskCo zal als zodanig de zorg dragen voor de pensioenadministratie van het pensioenfonds, de uitbetaling van ingegane pensioenen, het vaststellen van de pensioenverplichtingen en het maken van het jaarverslag en rapportages voor DNB.

In een eerder bericht uit oktober rapporteerden wij over het besluit van Aon Hewitt om de pensioenadministratie van haar klanten over te dragen aan RiskCo. Aon Hewitt zou verantwoordelijk blijven voor de klantrelatie met de pensioenfondsen en andere diensten.

VNU is een OPF met eind Q3 2017 een belegd vermogen van € 596M waarvan 69% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2016 231 actieve bijdragers en 3005 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2016 €256 per deelnemer en de totale beleggingskosten 33bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q3 2017 een rendement van 2%. Eind Q3 2017 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 126% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 103% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is Aegon en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door Aon Hewitt.

Bron: Nieuwsbrief, Januari 2018

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer