NN IP: LDI mandaat PHJ omvat circa 192 miljoen euro

3 september 2018

NN IP publiceert op haar website:

“Pensioenfonds Houtverwerkende industrie en Jachtbouw (PHJ), met ruim 19.000 deelnemers en een belegd vermogen van 540 miljoen euro, heeft NN Investment Partners (NN IP) aangesteld als nieuwe fiduciair manager. Het Liability Driven Investment (LDI) mandaat omvat circa 192 miljoen euro.

Stichting Pensioenfonds voor de Houtverwerkende industrie en Jachtbouw regelt het pensioen voor iedereen die in de houtverwerkende industrie of jachtbouw werkt of heeft gewerkt. Een belangrijke taak voor haar deelnemers is om het belegd vermogen op prudente wijze te beleggen, zodat het fonds te allen tijde de pensioenuitkeringen aan (gepensioneerde) deelnemers kan verzorgen. Om het fonds daarin behulpzaam te zijn, is na een nauwkeurig selectie proces het LDI beheer aan NN IP uitbesteed.

Maureen Schlejen, Head of Institutional Clients Netherlands, bij NN Investment Partners, is trots om PHJ als klant te verwelkomen: “We hadden vanaf het begin een goede klik. Met de kennis en ervaring van ons klantenteam onder leiding van Tamis Stuker en Johan van Egmond, kunnen wij PHJ de fiduciaire dienstverlening geven die ze zoeken. Wij danken PHJ voor het gestelde vertrouwen in onze organisatie.”

Frank Faber, voorzitter van de beleggingscommissie van Pensioenfonds Houtverwerkende industrie en Jachtbouw: “We hebben na een selectieproces unaniem gekozen voor NN IP. De Nederlandse aanwezigheid in combinatie met de manier waarop NN IP ons op fiduciair gebied van dienst wilde zijn sprak ons zeer aan. NN IP heeft aantoonbare ervaring met het Nederlandse pensioenstelsel en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast hebben wij afspraken kunnen maken over wijze waarop wij de kosten van vermogensbeheer ook in de toekomst voor ons fonds kunnen beperken.”

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer