Pascal Wolters nieuwe voorzitter Stichting Pensioenfonds SABIC

19 november 2018

Stichting Pensioenfonds SABIC publiceert op haar website:

“Pascal Wolters wordt vanaf 1 januari 2019 de nieuwe voorzitter van Stichting Pensioenfonds SABIC.

Hij volgt Jo Mastenbroek op die deze functie twee jaar heeft vervuld. Pascal heeft geen verleden bij SABIC, hij wordt aangesteld als onafhankelijk voorzitter. Voor deze externe invulling is door het bestuur gekozen omdat de veeleisende functie van voorzitter nauwelijks meer te combineren valt met de reguliere werkzaamheden binnen de onderneming.

Pascal heeft ruime ervaring bij zowel pensioenfondsen als ook pensioenuitvoerders opgedaan. Onder andere in de meer dan 16 jaar waarin hij bij ABP/APG diverse rollen heeft gehad op het gebied van vermogensbeheer, pensioenen en ondersteuning. Als bestuurder op voordracht van GGZ Nederland deed Pascal ervaring op in het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn. En vanaf mei 2018 als expert bestuurder bij Pensioenfonds Openbaar Vervoer.”

Fondsprofiel SABIC:

SABIC is een OPF met eind Q2 2018 een belegd vermogen van € 2593 Mil waarvan 0% herverzekerd en 2% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een jong deelnemersbestand met in 2017 3064 actieve bijdragers en 1728 pensioengerechtigden. De uitvoeringskosten waren in 2017 €292 per deelnemer en de totale beleggingskosten 44bps van het gemiddeld belegd vermogen. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q2 2018 een rendement van 2%.Eind Q2 2018 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 114% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 124% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is DSM Pension Services en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door DSM Pension Services.

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer