Bedrijfstakpensioenfonds VLEP selecteert BMO Global Asset Management als fiduciair partner

30 september 2019

BMO publiceert op haar website:

“BMO Global Asset Management is door de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor Vlees, Vleeswaren, Gemaksvoeding en Pluimveevlees (VLEP) geselecteerd voor het fiduciaire beheer van de totale portefeuille van het pensioenfonds (ca. 3,1 miljard euro), inclusief het beheer van de LDI-portefeuille.

Bedrijfstakpensioenfonds VLEP zocht naar een adviseur die het volledige fiduciair beheer voor zijn rekening kan nemen. De dienstverlening die BMO GAM gaat leveren, omvat maatwerk op het gebied van strategische advisering, managerselectie, vermogensbeheer en balans- en risicomanagement (inclusief LDI). Ook zal BMO GAM bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het MVB-beleid van VLEP.

John Klijn, Voorzitter bestuur namens de werknemers Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor Vlees, Vleeswaren, Gemaksvoeding en Pluimveevlees: “VLEP heeft voor BMO GAM gekozen na een uitvoerig selectietraject. Wij waren onder de indruk van de kwaliteit van meerdere dienstverleners in de Nederlandse markt. De keuze is met name op BMO GAM gevallen door de maatwerkbenadering en het inlevingsvermogen in onze specifieke situatie. Dit geeft ons het gevoel dat BMO GAM de juiste partner is voor een toekomstbestendige samenwerking.”

Rogier van Harten, Head of Institutional Distribution and Client Management for Continental Europe bij BMO Global Asset Management: “Wij zijn erg trots dat we Bedrijfstakpensioenfonds VLEP mogen verwelkomen als fiduciaire klant en zien uit naar een succesvolle relatie. Fiduciair management zit in het DNA van BMO Global Asset Management. Het is een kernactiviteit zowel in Nederland als in de brede BMO organisatie. Fiduciair Management, LDI en ESG zijn belangrijke pijlers van onze oplossingsgedreven dienstverlening. Wij hebben daarnaast de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in de Nederlandse organisatie om onze klanten optimaal te kunnen bedienen in een steeds complexere omgeving.”

Fondsprofiel Vlees- en Vleeswarenindustrie en de Gemaksvoedingindustrie:

Vlees- en Vleeswarenindustrie en de Gemaksvoedingindustrie is een BPFv met eind Q2 2019 een belegd vermogen van € 3,116 Mil waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer. Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2018 26,301 actieve bijdragers en 13,078 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q2 2019 een rendement van 4.9%. Eind Q2 2019 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 95.7% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 117.2% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is Robeco en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door AZL

Ga naar de website van BMO

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer