NN IP versterkt hypotheekpropositie met de introductie van twee nieuwe fondsen

10 november 2020

In november 2019 heeft NN Investment Partners (NN IP) een meerderheidsbelang in Venn Hypotheken verkregen. Venn Hypotheken is een gerenommeerd platform dat institutionele beleggers toegang biedt tot Nederlandse hypotheken. De acquisitie biedt institutionele klanten van NN IP meer mogelijkheden om te beleggen in Nederlandse hypotheken, naast het bestaande NN Dutch Residential Mortgage Fund. Met het meerderheidsbelang beschikte NN IP al over een aanvullend aanbod voor klanten die liever in een mandaat dan in een fonds beleggen. Nu breidt NN IP haar aanbod verder uit met twee nieuwe NN Dutch Residential Mortgage Funds die hypotheken zullen kopen bij Venn Hypotheken. Het team beheert op dit moment meer dan EUR 32 miljard in verschillende beleggingsstrategieën voor hypotheken.

NHG en non-NHG

De twee fondsen (NN Dutch Residential Mortgage Fund NHG en NN Dutch Residential Mortgage Fund non-NHG) beleggen in Nederlandse woninghypotheken die Venn Hypotheken heeft uitstaan. Het ene fonds belegt in hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), het andere in hypotheken zonder NHG. Zo kan NN IP klanten een flexibele risico-rendementsoplossing bieden en kan Venn Hypotheken haar marktaandeel vergroten doordat ze huizenkopers meer soorten hypotheken kan aanbieden.

Aantrekkelijke rendementen

NN IP’s fondsen bieden institutionele beleggers aantrekkelijke rendementen en spreads bij een con-servatief risicoprofiel met lage kredietverliezen gedurende de cyclus. Met de nieuwe fondsen kunnen investeerders profiteren van zowel de kracht van Venn in het afsluiten en onderhouden van hypotheken als het hoogwaardige, institutionele portefeuillebeheer en trackrecord van NN IP.

Source: NN IP
Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer