Joop Wijn beoogd voorzitter Raad van Commissarissen a.s.r.

8 september 2020

ASR publiceert op haar website:

“ASR Nederland N.V. (a.s.r.) zal tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA), die gehouden wordt op 28 oktober a.s., Joop Wijn voordragen als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van a.s.r. De Nederlandsche Bank heeft goedkeuring verleend voor deze benoeming. Joop Wijn is daarnaast de beoogd opvolger van Kick van der Pol, de huidige RvC-voorzitter van a.s.r., die in mei 2021 zijn laatste termijn afrondt.

Joop Wijn (1969) studeerde rechten en economie. Daarna was hij achtereenvolgens investment manager bij ABN AMRO, lid van de Tweede Kamer, staatssecretaris van Economische Zaken, staatssecretaris van Financiën en minister van Economische Zaken. Van 2007 tot 2009 was Joop Wijn Directeur Rabobank Nederland. Van 2010 tot 2017 was hij lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO. De afgelopen drie jaar (tot juni 2020) was Joop Wijn lid van de Raad van Bestuur van Adyen, waar hij de functie van Chief Strategy and Risk Officer vervulde.

Eerder was hij o.a. voorzitter van het Oranjefonds, lid van de Raad van Commissarissen van de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht en lid van de Raad van Commissarissen van Stadsherstel Amsterdam. Joop Wijn is vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Royal Schiphol Group.

Kick van der Pol, voorzitter RvC a.s.r.: ‘Ik ben ontzettend blij met de kandidatuur van Joop Wijn. Met zijn brede kennis en ruime en gevarieerde ervaring in de financiële sector, past hij uitstekend bij a.s.r. Daarnaast heb ik Joop Wijn leren kennen als toegankelijk, transparant en iemand die het gewend is de belangen van de verschillende stakeholders zorgvuldig te wegen. Ik ben ervan overtuigd dat hij een aanwinst voor de RvC en a.s.r. is en dat hij zijn toekomstige voorzittersrol met verve zal vervullen’.

Jos Baeten, voorzitter RvB a.s.r.: ‘Ik kijk zeer uit naar de samenwerking. Met Joop krijgen we een geweldig nieuwe voorzitter. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst van a.s.r. met hem als voorzitter van de RvC.’

Joop Wijn: ‘a.s.r. is een klantgeoriënteerde verzekeraar met een lange en bijzondere historie en met veel potentie voor de toekomst. Aan die toekomst wil ik graag een bijdrage leveren. Ik zie uit naar de samenwerking met de andere leden van de RvC, het bestuur en de medewerkers van a.s.r.’

a.s.r. houdt op 28 oktober a.s. een BAVA waarin aandeelhouders hun stem kunnen uitbrengen over de benoeming van Joop Wijn tot lid van de RvC. Na benoeming door de BAVA zal Joop Wijn meteen toetreden tot de RvC. In mei 2021 verloopt het laatste termijn van de huidige RvC-voorzitter Kick van der Pol. Tijdens de AVA van 19 mei 2021 treedt Kick van der Pol terug en volgt Joop Wijn hem op. Vanaf dat moment zal de RvC bestaan uit de volgende vijf leden:

  • Joop Wijn (voorzitter)
  • Herman Hintzen (vice-voorzitter)
  • Sonja Barendregt
  • Gisella van Vollenhoven
  • Gerard van Olphen

Lees verder via de bron: bronbericht op website

Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer