Sociale partner kiezen voor NPC voor de nieuwe pensioenregeling van ABP

23 april 2021

ABP meldt het volgende op haar website:

“De sociale partners, vakbonden van werkgevers en werknemers, hebben een voorlopige keuze gemaakt voor de nieuwe pensioenregeling van ABP. Ze zijn van mening dat het ‘Nieuwe Pensioen Contract’ (NPC) het beste past bij de deelnemers van ABP. Hiermee is een belangrijke eerste stap gezet op weg naar een nieuwe pensioenregeling. De keuze voor het Nieuwe Pensioen Contract (NPC) hoort bij de overgang naar de nieuwe regels voor pensioen. Uiterlijk in 2026 moeten fondsen voldoen aan die nieuwe regels.

Kiezen tussen 2 contracten

In het pensioenakkoord dat in 2019 werd gesloten werden 2 pensioencontracten aangeboden. Het is aan de sociale partners om een keuze te maken wélk contract het beste past bij de deelnemers en het fonds. Sociale partners die bij de ABP-regeling betrokken zijn, staan achter de keuze voor het NPC.

Het is een voorlopige keuze

Partijen benadrukken dat er sprake is van een voorlopige keuze. En dat die keuze in de toekomst nog kan veranderen als de nadere uitwerking van het NPC en/of de definitieve wetgeving nieuwe inzichten oplevert.”

ABP

ABP is een BPFv met eind Q4 2020 een belegd vermogen van € 493.510 miljoen waarvan 0% herverzekerd en 0% voor risico deelnemer.

Het fonds heeft een deelnemersbestand met in 2019 1.150.592 actieve bijdragers en 910.741 pensioengerechtigden. De beleggingen voor risico pensioenfonds hadden in Q4 2020 een rendement van 6%.

Eind Q4 2020 had het fonds een beleidsdekkingsgraad van 87.6% terwijl de vereiste dekkingsgraad op dat moment 125.9% bedroeg. De fiduciair manager van het fonds is APG en de pensioenadministratie wordt uitgevoerd door APG.

Source: ABP
Multiple reports with cicle diagram and text

Over Exelerating

Het Exelerating platform helpt u om inzicht te krijgen in meer dan € 6.000 miljard Europees institutioneel belegd vermogen. Wij doen dit door duizenden openbare bronnen van institutionele beleggers te volgen en te analyseren.

Lees meer